Evenemang & Visningar

Hos oss på Gunnarshögs Gård har vi ständigt något på gång. Vi vill dela med oss av den kunskap och erfarenhet vi samlat på oss genom åren genom visningar i vår produktion, kallpressning i minipresseriet eller genom att provsmaka och ta del av våra recept. För dig som besökt oss tidigare försöker vi alltid hitta på något nytt men givetvis behåller vi även många guldkorn. Här nedan kan du se våra kommande evenemang samt våra olika visningspaket. Är du mer intresserad av vad som händer på gården titta gärna in på vår Facebook sida här och följ vår vardag. Varmt välkommen till oss!

Sommar på gården!

I sommar kan stor som liten följa med på någon av våra populära visningar.
Vi har visningar i rapsens tecken varje måndag, onsdag och fredag 26 juni - 11 augusti.

Visningar för barn har vi varje mån, ons och fre kl. 11 - en visning anpassad för yngre barn, 2-10 år. Vi pratar om, tittar och känner på rapsen och rapsplantan, hur lång blir egentligen en rapsrot och hur många frö får vi av ett frö? Hur kallpressar vi vår rapsolja, vad vi kan använda oljan till - från frö till flaskaEfter visningen kan du kallpressa din egen rapsolja och dekorera din flaska i minipresseriet. ​På innergården kan ni provköra våra små minitraktorer eller varför inte vårt populära rapshav. Som ett bollhav men med rapsfrö, bara att hoppa i! 

Visningar för vuxna har vi varje mån, ons och fre kl. 14 - en visning anpassad för äldre barn och vuxna. Vi tittar närmare in i produktionen och pratar om "Året med raps", vi tittar på hur vi torkar och rensar rapsfröna och hur vi pressar dem till olja som vi sedan fyller på flaska. Vad är egentligen kallpressning och varför är det nyttigt med vegetabiliskt fett? Efter visningen kan du kallpressa din egen rapsolja och dekorera din flaska i minipresseriet.

Visningarna är kostnadsfria och det krävs ingen föranmälan, vi samlas på innergården.
Kallpressa egen rapsolja i minipresseriet kostar 50 kr/person.
​Vill ni äta något före eller efter visningen är vårt gårdskafé öppet måndag- fredag 11-17 (26 juni-11 aug)

Varmt välkomna till oss!

För företag, föreningar och familjer!

Är du ute efter en aktivitet eller ett utflyktsmål för ditt företag, din förening eller kanske för den där årliga familjesammankomsten? Då tycker vi att ni ska komma hit till oss på Gunnarshögs Gård. Här bjuder vi på en personlig och inspirerande rundtur i produktionen, möjlighet att pressa egen rapsolja, smarrig fika eller lunch i kaféet och chansen att köpa med lite närproducerad matkonst i vår gårdsbutik. Allt paketerat för att passa just dig och ditt sällskap. Ett bokat besök på gården kan se ut så här:

Inspiration- och visningspaketet (minst 10 personer)
Visning av gården och vår rapsoljetillverkning
Pressa egen olja i minipresseriet
Botanisering och provsmakning i gårdsbutiken
Tid: ca 1,5 - 2 timmar

Hela-gården-paketet (minst 20 personer)
Förmiddags- eller eftermiddagsfika eller lättare lunch i gårdskaféet
Visning av vår rapsoljetillverkning
Pressa egen olja i minipresseriet
Botanisering och provsmakning i gårdsbutiken
Tid: 2- 3 timmar
 
Konferenspaketet (minst 20 personer)
Hel- eller halvdagskonferens
Förmiddagsfika, lättare lunch eller eftermiddagsfika i gårdskaféet
Visning av vår rapsoljetillverkning
Pressa egen olja i minipresseriet
Botanisering och provsmakning i gårdsbutiken
Tid: Hel eller halv dag, där längden på visningen anpassas efter önskemål
 
Kontakta Anja Persson anja@gunnarshog.se eller 0708-24 31 63 för pris.
 

Fem gårdar

Välkommen till en heldag fylld av upplevelser. Tillsammans erbjuder våra fem gårdar  (Gunnarshögs Gård, Petersborgs Gård, Örums Nygård, Österlenkryddor och Köpingsbergs vingård) allt det som en utflykt ska innehålla; god mat och dryck, intressanta besök, trevliga gårdsbutiker och ett vackert landskap att njuta av. Vi älskar att välkomna våra gäster och få dela med oss av det bästa vi vet: våra gårdar och det vi brinner för. Vårt program för detta året hittar du här.
För bokning kontakta Maria Larsson på 0411-52 40 80 eller info@orumsnygard.se