Blomkålspizza

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Riv blomkålen för hand eller i matberedare. Blanda riven blomkål, riven ost, ägg, basilikaolja, örtsalt och peppar i en bunke. Tryck ut blandningen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Degen kan kännas lite smuligt till en början men smälter ihop sedan. Låt helst botten täcka nästan hela bakplåten. Förgrädda i ugnen ca 15 minuter.

Täck pizzan med tomatsås och toppa med det du tycker om, avsluta med ost och grädda ytterligare 10 minuter. En del ingredienser är godast att lägga på efteråt, variera och prova dig fram.

Ingredienser

½ normalstort blomkålshuvud, ca 400 g
3 dl lagrad ost, riven
2 ägg
½ msk basilikaolja
½ tsk örtsalt, gärna från Österlenkryddor
Peppar

Förslag att lägga på innan gräddning

Tomatsås
Säsongens svamp
Blandade svenska tomater
Svensk skinka
Lagrad riven ost
Fetaost, gärna Fetagreta från Vilhelmsdal
Stekt gul lök

Förslag att lägga på efter gräddning

äppelhack
Ruccola
Picklade rapsfrö
Rostade rotfrukter
Svensk spickeskinka