Saffransgul julsallad

Gör så här:

Skölj och skär kålen och löken i tunna strimlor. Skala och skär apelsinerna i bitar, spara skalet av en apelsin till dressingen (använd ett cestjärn). Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och häll den över salladen.

Vill du variera eller lyxa till salladen lite, tillsätt gärna valnötter, russin och granatäpplekärnor.
Önskar du ett vegetariskt alternativ till julbordet är det väldigt gott med lite stek haloumiost till.

Ingredienser

¼ vitkålshuvud
5 grönkålsblad
2 ekologiska apelsiner (spara skal av en apelsin till dressingen)
Ev. 5 salladslökar

Dressing

¾ dl kallpressad neutral rapsolja Köp
½ dl äppelcidervinäger Köp
2 msk flytande honung Köp
Skal av 1 apelsin
1 kuvert saffran (0,5 g)
Salt och svartpeppar