Chokladpaj med smak av chili

6 personer

Dekorera med havssalt, rostade rapsfrön och penséer

6 st små portionsformar, 8 cm i diameter

Sätt ugnen på 200 grader.

  1. Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i formarna. Ställ in i kylen cirka 20 minuter.
  2. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  3. Fyllning: Koka upp grädden i en kastrull.
  4. Hacka chokladen och lägg i en bunke, häll över grädden. Tillsätt smöret och rör tills både smör och choklad är smält och du får en helt slät smet. Tillsätt en nypa salt och olja.
  5. Fördela fyllningen i formarna och låt stela i kylen.
  6. Dekorera gärna med havssalt, rostade rapsfrön och penséer.

Dryckestips: Cabernet Sauvignon med svartvinbär druvjuice, Brunnby musteri

Ingredienser

Pajdeg

3 dl vetemjöl Köp
1 dl florsocker
1 dl vitblommig rapsolja Köp
3 msk kakao
1 nypa salt

Fyllning

200 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
50 g smör
2 msk rapsolja med chili Köp
1 nypa salt

Dekor

Havssalt
Rostade rapsfrön Köp
Penséer