Vita chokladrutor med björnbär och vitblommig rapsolja

16 personer
  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en mindre ugnsform 15cm x 20cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt oljan. Hacka chokladen grovt och lägg ner i kastrullen, dra bort från värmen och rör tills chokladen är smält.
  3. Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och salt. Vänd ihop till en klumpfri smet.
  4. Vänd ihop björnbär och potatismjöl och tryck ner i smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, kakan ska fortfarande vara kladdig. Låt sedan stela i kylen. Skär upp i små rutor och servera.

Ingredienser

16 rutor

250 g björnbär (färska eller frysta och tinade)
3 ½ dl vetemjöl Köp
3 st ägg
200 g vit choklad
100 g smör
1 ½ dl strösocker
1 dl vitblommig rapsolja Köp
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
1 nypa salt