Cabernet Sauvignon Druvjuice – Brunneby Musteri

Chokladpaj med smak av chili 

Dryckestips: Cabernet Sauvignon med svartvinbär druvjuice, Brunnby musteri Cabernet Sauvignon Druvjuice – Brunneby Musteri

God spröd pajdeg som blev perfekt i chokladsmaken! Den vitblommiga rapsoljan är så mild och behaglig och binder fint ihop smaken.

Chokladfyllningen var också mycket god med en lagom aning av chilihettan! Kul! Mjuk rund smak och jag valde flingsalt som jag vände i smeten allra sist. Det gav ett kul salt krisp i tuggorna.

Hur ska man välja dryck till detta då? Ja, här passar Nils Oscars påsköl väldigt bra också. Men jag gillar ju två sorter till måltider så därför väljer jag i stället en mycket god druvjuice från Brunnby musteri. Den är fruktig i smaken och aningen tanninrik som blir toppen till sötman i chokladpajen men möter också chilin perfekt! Mycket trevligt val!

Att druvjuicen är importerad må så vara men produktionen sker på musteriet i Borensberg.

Nästa gång kommer jag att ta med agar agar i smeten så att den behåller sin form. Jag trodde att jag skulle sakna en klick vispgrädde men det behövdes inte ihop med drycken. (Här kan man också leka med chokladhalten i valet av choklad. Skulle kunna ta mörkare choklad samt hälften av smeten med vit choklad. Då kan man snyggt ringla den vita smeten över den mörka i ett mönster.)

Nästa gång kommer jag också att servera portionsvis i små vackra serveringsskålar som tål ugnen. Kul att sätta en liten marsipankyckling på också.

Ingredienser