Pepparkaksvåfflor med lingongrädde

8 personer
  1. Vispa förhand ihop alla ingredienser till våffelsmeten, låt stå ca 10 minuter.
  2. Pensla våffeljärnet med lite olja innan du häller på smeten, grädda ett par minuter tills våfflorna är gyllenbruna och släpper från järnet.
  3. Lingongrädde: Vispa grädden fluffigt. Rör ihop lingon och strösocker och vänd snabbt ihop med grädden. Servera till nygräddade våfflor.

Dryckestips:

Blossa Sparkling & Spices nr 1196 (Schloss Wachenheim, Tyskland) + frysta lingon i glaset

Ingredienser

Pepparkaksvåfflor (8 st)

5 dl mjölk
4 dl vetemjöl Köp
2 st ägg
1 ¼ dl rapsolja Köp
1 ½ - 2 msk pepparkakskryddor
1 msk strösocker
2 ½ tsk bakpulver
Rapsolja att pensla järnet med Köp
1 nypa salt

Lingongrädde

2 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl frysta lingon
3 msk strösocker