- Sätt ugnen på 200 grader, klä en plåt med bakplåtspapper.
- Dela potatis, morötter, äpple och rödlök i mindre tärningar, skiva korven i slantar. Lägg ut allt på en plåt. Ringla över timjanolja och krydda med salt och peppar
- Ugnsrosta i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg.
- Senapskräm: Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Vid servering, vänd upp rotfruktsplåten med rucola eller spenat och servera med senapskrämen.
Rotfruktspytt med äpple, timjan, kalkonkorv och senapskräm
4 personer
Ingredienser
Rotfruktspytt
600 g kalkonkorv eller annan korv
500 g potatis
500 g blandade morötter (lila, gul och orange)
2 st äpple
2 st rödlök
2 nävar rucola eller spenat
Salt
Peppar