Julig ”Allt på en plåt” med kycklingklubbor, brysselkål, rödkål, potatis, citron och rödlök

  1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper
  2. Rör ihop alla ingredienser till marinaden och smaka av med salt och peppar.
  3. Dela potatis, rödkål och rödlök i rejäla klyftor och lägg ut på plåten. Fördela ut kycklingklubbor och brysselkål på plåten.
  4. Ringla över marinaden och vänd ihop så att allt blandar sig ordentligt, strö över salladsmix.
  5. Ugnsrosta sedan i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  6. Strö över granatäpplekärnor, finhackad persilja och rostade rapsfrön. Servera med yoghurt.

Ingredienser

1 kg kycklingklubbor
300 g brysselkål
300 g potatis
200 g rödkål
1 st rödlök
½ dl salladsmix Köp

Marinad

½ dl rapsolja Köp
3 msk svampsoja eller ljus soja Köp
3 msk rapsolja med chili & vitlök Köp
2 msk tomatpuré
1 msk honung Köp
2 tsk paprikakrydda
1 tsk kanel
Salt
Peppar

Till servering

1 st granatäpple
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk rostade rapsfrön Köp
Finhackad grönkål eller persilja