Fylld spagettipumpa med kyckling, skogschampinjoner, färskost och riven prästost.

Kanske har du odlat egna pumpor eller så köper du någon trevlig matpumpa exempelvis butternut- eller spagettipumpa.

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en ugnsfast form med lite olja.
  2. Dela pumpan på mitten och kärna ur, pensla med timjanolja och krydda med salt och peppar. Lägg upp och ner i formen och baka i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
  3. Strimla kycklingen i mindre bitar. Skala och skiva lök, vitlök och svamp.
  4. Hetta upp citronolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Tillsätt svamp, lök och vitlök i pannan och låt fräsas på ett par minuter. krydda med salt, peppar och Österlen blandning. Låt fräsa på tills allt har fått en fin färg.
  5. Tillsätt färskost och låt koka ihop.
  6. Ta ut pumpan och vänd upp den, riv upp köttet i pumpan försiktigt med en gaffel och fördela kycklingröran i båda halvorna. Toppa med riven prästost och gratiner i ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills osten är smält och gyllenbrun.

 

Ingredienser

1 st spagettipumpa ca 1 kg  
600 g kycklinglårfilé
250 g skogschampinjoner
200 g färskost
150 riven prästost
2 st schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 ½ msk Österlenblandning från Österlenkryddor Köp
2 msk timjanolja Köp
2 msk citronolja Köp
Salt
Peppar