Gammeldags Rabarber-saft

Kall rabarbersoppa med pajsmulor och färskostkräm .

Dryckestips: Gammeldags Rabarber-saft Sockerbageriet | Saft

Gör gärna rabarbersoppan först, så den får svalna och att smakerna får gå ihop lite.

Lagom sötma mot rabarberna, kardemumman blir ganska kraftig vilket är trevligt.

Pajsmulorna blir krispiga och fina. Riv gärna ½citronzest och vänd i på slutet.

Färskostkrämen: Den har en hög sötma och blir fluffig och läcker efter vispningen. Väldigt mycket vaniljsmak, välj 1 msk, annars hälften om du vill ha mindre.

Tillsammans blir detta en god, mäktig och härlig efterrätt. Sötman i krämen bärs upp bra av syrligheten i soppan, trevligt med krispet på toppen!

Lätt att servera i mindre glas efter en större måltid, då räcker receptet till många.

Gammeldags Rabarber-saft, det blev supergott till! Från Sockerbageriet | Saft i Helsingborg.

Då kan man själv välja söthetsgrad hur det passar bäst till den söta efterrätten.

Ingredienser