Nozeco Peach Bellini

Kall rabarbersoppa med pajsmulor och färskostkräm

Dryckestips: Nozeco Peach Bellini – Nozeco Peach Bellini Alcohol Free | Systembolaget

Den blev fräsch och lätt till den fylliga efterrätten, gott med persiko-smak till! En härlig försommar-drink! Drycken är också helt alkoholfri, 0,0%, veganvänlig, samt lite sparkling, vilket är kul!

Grundvinet är det alkoholfria mousserande vinet Nozeco, av druvsorten Airen, som kommer från Spanien. Företaget har säte i Bordeaux, Frankrike. Till det har det lagts till persikopuré innan kolsyran pumpats i.

Kallpressad rapsolja Citron Kallpressad Rapsolja Citron KRAV 0,25 L (gunnarshog.se)

Gör gärna rabarbersoppan först, så den får svalna och att smakerna får gå ihop lite.

Lagom sötma mot rabarberna, kardemumman blir ganska kraftig vilket är trevligt.

Pajsmulorna blir krispiga och fina. Riv gärna ½citronzest och vänd i på slutet.

Färskostkrämen: Den har en hög sötma och blir fluffig och läcker efter vispningen. Väldigt mycket vaniljsmak, välj 1 msk, annars hälften om du vill ha mindre.

Tillsammans blir detta en god, mäktig och härlig efterrätt. Sötman i krämen bärs upp bra av syrligheten i soppan, trevligt med krispet på toppen!

Lätt att servera i mindre glas efter en större måltid, då räcker receptet till många.

Ingredienser