Filmjölksbröd med rapsfrömjöl och rostade rapsfrön

90 minuter

Ett enkelt bröd som endast behöver röras ihop och inte jäsas. Gott att servera till frukost, mellanmål eller på julbordet. Testa att smaksätta ditt bröd med våra smaksatta oljor eller prova krydda med 2 tsk pepparkakskrydda, kanel eller brödkryddor.

  1. Sätt ugnen på 175 °
  2. Klä två avlånga formar som rymmer cirka 2 liter med bakplåtspapper.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
  4. Tillsätt filmjölk, sirap och rapsolja. Blanda ihop ordentligt så att allt blandas väl.
  5. Fördela smeten i formen och strö över rostade rapsfrön samt lite rågmjöl.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 1 timme och 15 minuter. Ta ut och låt svalna i formarna.

Tips: Bred på ett lager av söt stark senap, lite hackad grönkål, griljerad skinka och avsluta med tunt skivat äpple. Servera som tilltugg eller som förrätt.

Ingredienser

1 liter filmjölk 3%
5 dl vetemjöl Köp
3 dl fullkornsmjöl
3 dl grovt rågmjöl Köp
2 dl mörk sirap
1 ½ dl rostade rapsfrön Köp
1 dl rapsfrömjöl Köp
½ dl kallpressad rapsolja Köp
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt