Knäckepizza med färskost, stekt svamp, äpple och svensk coppa

Toppas med hyvlat äpple, rucola, rostade rapsfrön, picklad rödlök och svensk coppa. Servera gärna med råkostsallad till.

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper, lägg ut knäckebröden.
  2. Finhacka svamp, äpple och lök. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek till en gyllenbrun yta. Krydda med salt och peppar.
  3. Bred ut färskosten över knäckebröden och fördela svampfräset uppe på. Strö över riven ost och pizzakrydda.
  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.
  5. När pizzan är färdiggräddad toppa med rucola, tunt skivat äpple, coppa, rostade rapsfrön och picklad rödlök.
  6. Servera pizzan nygräddad gärna med råkostsallad till.

I detta recept har man picklad rödlök som topping, du hittar ett recept på picklad rödlök här.

Du hittar även ett recept på råkostsallad här som du kan ha som tillbehör till pizzan vid servering.

Ingredienser

Knäckepizza

2 st runda knäckebröd
300 g skogschampinjoner
200 g färskost med smak av vitlök och örter
200 g riven ost
1 äpple
1 rödlök
1 ½ msk pizzakrydda Köp
Olja att steka i Köp
Salt
Peppar

Topping

1 äpple
2 nävar rucola
Coppa eller lufttorkad skinka
Rostade rapsfrön Köp
Picklad rödlök

Till servering

Råkostsallad