Toppas med hyvlat äpple, rucola, rostade rapsfrön, picklad rödlök och svensk coppa. Servera gärna med råkostsallad till.
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper, lägg ut knäckebröden.
- Finhacka svamp, äpple och lök. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek till en gyllenbrun yta. Krydda med salt och peppar.
- Bred ut färskosten över knäckebröden och fördela svampfräset uppe på. Strö över riven ost och pizzakrydda.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.
- När pizzan är färdiggräddad toppa med rucola, tunt skivat äpple, coppa, rostade rapsfrön och picklad rödlök.
- Servera pizzan nygräddad gärna med råkostsallad till.
I detta recept har man picklad rödlök som topping, du hittar ett recept på picklad rödlök här.
Du hittar även ett recept på råkostsallad här som du kan ha som tillbehör till pizzan vid servering.
Dryckestips: Sommelier Skog från Kiviks musteri