Päronmacka med varma päron och timjan

30 minuter 4 personer

Päronmacka med varma päron och valnötter servera med brieost. Servera som lättare lunch, fika eller dela och servera som förrätt.

  1. Stek brödet i en stekpanna med timjanolja, salt och peppar.
  2. Dela päronen och kärna ur. Hetta upp rikligt med timjanolja i en stekpanna och stek päronen runt om tills de börjar mjukna. Tillsätt honung, valnötter, rapsfrön och havssalt. Låt stekas på en stund till. Håll koll så att honungen inte bränns vid.
  3. Fördela sallad och skivad brieost på mackorna och toppa med de varma päronen och nötterna. Servera direkt.

 

Ingredienser

4 skivor surdegsbröd
2 st päron
1 ½ dl valnötter
200 g brieost
½ dl rostade rapsfrön Köp
4 nävar bladsallad
2 msk timjanolja att rosta brödet i Köp
2 msk honung Köp
1 nypa havssalt
2 msk timjanolja Köp