Gul morotssoppa med rapschips

4 personer

Servera soppan, med rapschips, som huvudrätt eller som förrätt. Garnera gärna soppan med ätbara blommor. Ett tips är att smaksätta dina rapschips med smaksatt rapsolja, till exempel dill, chili eller vitlök.

4 portioner eller 8 förrätter

  1. Skala morot, gul lök, vitlök och dela i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i lite olja tills löken är mjuk och genomskinlig.
  2. Tillsätt morötterna och häll på vatten, smula över buljongtärningarna och låt sedan koka på medelvärme tills morötterna är mjuka.
  3. Tillsätt grädde och mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt chili- och vitlöksolja och smaka av med salt och peppar.
  4. Ringla över olja, matlagningsyoghurt, rostade rapsfrön och dekorera med ätbara blommor. Servera gärna med rapschips eller bröd.

Ingredienser

Soppa (4 portioner eller 8 förrätter)

1 kg gula morötter
8 dl vatten
1 st gul lök
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 st tärningar grönsaksbuljong
3 msk rapsolja med chili & vitlök Köp
1 msk äppelcidervinäger Köp
Salt
Peppar

Topping

½ dl matlagningsyoghurt
Rapsolja med chili & vitlök Köp
Rostade rapsfrön Köp
Ätbara blommor (pensé, tusensköna eller viol)
Fröknäckebröd