Picklad rödlök, gurka och svamp

45 minuter 4 personer

Enkla och goda tillbehör till allt från ost- och charkbrickan, grillad korv, hamburgare, grillat och taco.

Picklad rödlök med äppelcidervinäger

  1. Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin och lägg i en skål.
  2. Koka snabbt upp äppelcidervinäger, vatten och honung. Tillsätt honung efter smak. Rör ner salt och häll sedan vinägerblandningen över löken. Låt så minst 30 minuter före servering men gärna över natten.

Picklad gurka med äppelcidervinäger

  1. Skiva gurka och chili tunt, gärna på mandolin och lägg i en skål tillsammans med rostade rapsfrön.
  2. Koka snabbt ihop äppelcidervinäger, vatten, honung. Rör ner saltet och häll vinägerblandningen över gurkan. Låt så minst 30 minuter före servering men gärna över natten.

Picklad ramslöksstekt svamp

  1. Skär svampen i mindre bitar. Hetta upp ramslöksolja i en stekpanna och fräs tills svampen har fått en fin gyllenbrun färg. Krydda med ramslökssalt och peppar.
  2. Koka snabbt ihop äppelcidervinäger, vatten och honung och häll vinägerblandningen över svampen. Låt så minst 30 minuter före servering men gärna över natten.

 

Ingredienser

Picklad rödlök med äppelcidervinäger

2-3 st rödlökar
1 dl äppelcidervinäger Köp
1 dl vatten
2-3 msk honung
Salt

Picklad gurka med äppelcidervinäger

1 st slanggurka
½ dl äppelcidervinäger
½ dl rostade rapsfrön
½ dl vatten
1 st röd chili
2 msk honung
2 krm
Salt

Picklad ramslöksstekt svamp

250 g skogschampinjoner
2-3 msk ramlöksolja att steka i Köp
Ramslökssalt från Österlenkryddor Köp
Peppar