Knäckepizza med färskost, stekt svamp och äpple.
Dryckestips: Sommelier Skog från Kiviks musteri
Ojojoj så gott! Hela rätten var enkel och snabb att förbereda, jättegod i sin kombination och man kan använda alla typer av picklat till (jag använde bl a picklad gul pumpa). Coppan är supergod till men också lufftorkad svensk skinka, som jag provade andra gången. Dock behövs inte något kött så det är väldigt gott utan också. Krispet med rapsfröna är så trevligt! Denna kommer att förberedas till mina vegetariska gäster på lördag!
Bra att tänka på: lägg in en plåt i ugnen redan när ugnen ska värmas, då behålls krispigheten ännu mer i knäcket.
Att välja dryck till denna rätt:
Mustigheten beroende på vilket knäckebröd som väljs, fettet från osten, örterna från färskosten, picklat, rått äpple = syra och umami från svampen gör att massor av dryck passar in, men drycken får inte vara för klen eftersom smakerna är mustiga
Carina Johansson, sommelier
www.vinochsmak.se