- Rabarbersoppa: Skölj och dela rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med strösocker, vatten, vaniljsocker och hela kardemummakärnor. Red eventuellt med lite potatismjöl om du önskar en tjockare soppa.
- Låt koka tills rabarberna är sönderkokta, ca 10 minuter. Låt sedan soppan stå och dra, gärna i kylen över natten. Sila och förvara sedan i kylen.
- Pajsmulor: Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Stek sedan pajsmulorna i en torr stekpanna på medelvärme tills pajsmulorna är torra och gyllenbruna. Låt svalna.
- Färskostkräm: Smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa upp färskost, vaniljsocker och citronolja med en elvisp. Vänd försiktigt ner den vita chokladen. Låt sedan stelna i kylen.
- Servera den kalla rabarbersoppan med en klick färskostkräm och strö över pajsmulorna och rostade rapsfrön. Servera direkt.
Dryckestips: Gammeldags Rabarber-saft, Nozeco Peach Bellini