Kall rabarbersoppa med pajsmulor och färskostkräm

5 personer
  1. Rabarbersoppa: Skölj och dela rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med strösocker, vatten, vaniljsocker och hela kardemummakärnor. Red eventuellt med lite potatismjöl om du önskar en tjockare soppa.
  2. Låt koka tills rabarberna är sönderkokta, ca 10 minuter. Låt sedan soppan stå och dra, gärna i kylen över natten. Sila och förvara sedan i kylen.
  3. Pajsmulor: Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Stek sedan pajsmulorna i en torr stekpanna på medelvärme tills pajsmulorna är torra och gyllenbruna. Låt svalna.
  4. Färskostkräm: Smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa upp färskost, vaniljsocker och citronolja med en elvisp. Vänd försiktigt ner den vita chokladen. Låt sedan stelna i kylen.
  5. Servera den kalla rabarbersoppan med en klick färskostkräm och strö över pajsmulorna och rostade rapsfrön. Servera direkt.

Dryckestips: Gammeldags Rabarber-saft, Nozeco Peach Bellini

Ingredienser

Rabarbersoppa

6 dl vatten
400 g späd rabarber
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk hela kardemummakärnor
Ev. 1 msk potatismjöl till redning

Pajsmulor med smak av citron

1 ¼ dl havregryn
¾ dl vetemjöl Köp
½ dl rapsolja med citron Köp
2 msk strösocker

Färskostkräm med vitchoklad

150 g färskost
100 g vit choklad
2 msk rapsolja med citron Köp
1 msk vaniljsocker