Vegetarisk lasagne med sparris, spenat, vårlök och prästost

5 personer
  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsfast form ca 20cm x 30cm med lite olja.
  2. Rör ihop crème fraiche, riven prästost, ramslöksolja, salt och peppar till en sås. Ställ åt sidan.
  3. Dela zucchini på mitten och skär sedan i små halvmånar, strimla vårlöken fint och finhacka vitlöken.
  4. Fräs alla grönsaker i en stor stekpanna med ramslöksolja. Riv över skalet från en citron och krydda med salt och peppar.
  5. Lägg ut lasagneplattor och bred ut ett tunt lager av såsen och sedan ett lager med grönsaker, upprepa tills grönsakerna är slut. Avsluta med att strö över riven prästost.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30–40 minuter, lasagnen ska var mjuk rakt igenom och gyllenbrun. Servera gärna med sallad och rostade rapsfrön.

Dryckestips: Solsken Sparkling Lemonade – Citron, Kimino Sparkling Yuzu- Citrus juice 

Ingredienser

400 g färska lasagneplattor
300 g zucchini
250 g sparris
200 g färsk spenat
150 g riven prästost
3 st vårlök/knipplök
2 st vitlök
Skalet från 1 citron
½ dl rapsolja Köp
Salt
Peppar

Sås

3 dl creme fraiche
150 g riven prästost
2 msk rapsolja med ramslök Köp
Salt
Peppar

Till servering

Grönsallad
Rostade rapsfrön Köp