- Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsfast form ca 20cm x 30cm med lite olja.
- Rör ihop crème fraiche, riven prästost, ramslöksolja, salt och peppar till en sås. Ställ åt sidan.
- Dela zucchini på mitten och skär sedan i små halvmånar, strimla vårlöken fint och finhacka vitlöken.
- Fräs alla grönsaker i en stor stekpanna med ramslöksolja. Riv över skalet från en citron och krydda med salt och peppar.
- Lägg ut lasagneplattor och bred ut ett tunt lager av såsen och sedan ett lager med grönsaker, upprepa tills grönsakerna är slut. Avsluta med att strö över riven prästost.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 30–40 minuter, lasagnen ska var mjuk rakt igenom och gyllenbrun. Servera gärna med sallad och rostade rapsfrön.
Dryckestips: Solsken Sparkling Lemonade – Citron, Kimino Sparkling Yuzu- Citrus juice