Sommarrullar

4 personer

Rispapper fyllda med svenska grönsaker och räkor som serveras med en het majonnäs och dipp gjord på vår chili & vitlöksolja.

1. Skala räkorna. Skala morötterna. Skär morötter och gurka i tunna stavar. Skala polkabetor och gulbetor. Hyvla tunt på mandolin eller med en vass kniv. Strimla rödkål, salladslök och chili tunt med en vass kniv.
2. Hetta upp vatten i en stor skål och doppa varje rispapper i ca 10–15 sekunder. Fyll sedan med räkor, grönsaker, thaibasilika,
chili och salladslök. Vik ihop till rullar och lägg på ett fat.
3. Gör majonnäsen: Lägg äggulor, äppelcidervinäger och dijonsenap i en bunke och vispa ihop för hand. Blanda chili & vitlöksolja med vitblommig olja i en kanna. Tillsätt oljan droppvis ner i bunken under kraftig vispning. När det börjat tjockna kan du tillsätta oljan i en tunn stråle. Avsluta med att vispa ner en skvätt kallt vatten och smaka av med salt och peppar. Förvara i kylen fram till serveringen.
4. Gör dippsåsen: Finhacka chili och koriander eller persilja och blanda ihop med chili & vitlöksoljan samt resterade ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
5. Strö rostade rapsfrön över rullarna och servera med dippen och majonnäsen. Njut!

Ingredienser

Rispappersrullar

500 g räkor med skal
150 g röd spetskål
20 stycken rispapper
2 morötter
1 gurka
4 salladslökar
3 polkabetor
3 gulbetor
½ ask ärtskott
2 msk rostade rapsfrön Köp
1 kruka thaibasilika
½ kruka koriander
1 röd chili

Chili- & vitlöksmajjo

2 äggulor
1 dl vitblommig rapsolja Köp
1 dl chili & vitlöksolja Köp
1 tsk äppelcidervinäger Köp
1 tsk dischångsenap Köp
Kallt vatten
Salt och svartpeppar

Chili- & vitlöksdipp

1 dl chili & vitlöksolja Köp
1 finhackad röd chili
2 msk färsk koriander eller persilja
1 msk rostade rapsfrön Köp
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk honung Köp