Rabarberpaj med kardemumma

En uppfriskande efterrätt till vårpirriga dagar. serveras med vaniljsås, lättvispad grädde eller glass

  1. Sätt ugnen på 175 grader och pensla en pajform ca 26 cm med lite olja
  2. Skölj och rensa rabarben och dela i 2 cm tjocka bitar. Lägg i formen och strö över vaniljsocker, kardemumma, strösocker och potatismjöl. Vänd ihop.
  3. Lägg vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, salt, mjukt smör och vitblommig rapsolja i en bunke och nyp ihop till en deg med händerna. Fördela över rabarbern och strö över lite rostade rapsfrön.
  4. Baka i mitten av ugnen i 40–50 minuter eller tills pajdegen är gyllenbrun, ta ut och låt svalna något innan servering.

Till servering
Vaniljsås, lättvispad grädde eller glass

Ingredienser

Botten

3 ½ dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 dl vitblommig rapsolja Köp
100 g mjukt smör
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
Rostade rapsfrön att strö över Köp

Fyllning

800 g rabarber
1 ½ msk potatismjöl
1 ½ tsk mald kardemumma
1 msk vaniljsocker
1 msk strösocker

Till servering

Vaniljsås, lättvispad grädde eller glass