Smakrik gryta med både svamp, tomat och mild smak av ramslök. Perfekt att riva kycklingen i mindre bitar så barnen kan plocka själv eller mixa helt slätt till mindre barn. Perfekt att göra och frysa in i små burkar. Servera gärna med kokta grönsaker som broccoli, blomkål eller morot.
- Skölj och finhacka champinjonerna. Hetta upp lite rapsolja i en kastrull och stek svampen tills den är mjuk. Dela tomaterna och tillsätt i kastrullen tillsammans med tomatpuré, låt fräsa en stund. Tillsätt eventuellt mer olja så det inte fastnar i botten.
- Häll på vatten och lägg ner kycklingfilén och låt sjuda på medelvärme tills kycklingen är genomkokt och går att dra isär. Ca 10–15 minuter.
- Tillsätt matlagningsgrädde och låt koka upp. Dra sedan isär kycklingköttet med två gafflar och blanda runt i såsen.
- Servera med tillbehör eller frys in i burkar eller matlådor.
Till servering svenska gryn, potatis, kokt broccoli eller pasta.