Kycklinggryta med smak av ramslök och svenska gryn

30 minuter

Smakrik gryta med både svamp, tomat och mild smak av ramslök. Perfekt att riva kycklingen i mindre bitar så barnen kan plocka själv eller mixa helt slätt till mindre barn. Perfekt att göra och frysa in i små burkar. Servera gärna med kokta grönsaker som broccoli, blomkål eller morot.

  1. Skölj och finhacka champinjonerna. Hetta upp lite rapsolja i en kastrull och stek svampen tills den är mjuk. Dela tomaterna och tillsätt i kastrullen tillsammans med tomatpuré, låt fräsa en stund. Tillsätt eventuellt mer olja så det inte fastnar i botten.
  2. Häll på vatten och lägg ner kycklingfilén och låt sjuda på medelvärme tills kycklingen är genomkokt och går att dra isär. Ca 10–15 minuter.
  3. Tillsätt matlagningsgrädde och låt koka upp. Dra sedan isär kycklingköttet med två gafflar och blanda runt i såsen.
  4. Servera med tillbehör eller frys in i burkar eller matlådor.

Till servering svenska gryn, potatis, kokt broccoli eller pasta.

Ingredienser

3 dl vatten
1 kycklingfilé
200 g champinjoner
1 dl matlagningsgrädde
10 st små tomater
2 msk ramslöksolja Köp
1 msk tomatpuré
Svartpeppar
Till servering svenska gryn, potatis, kokt broccoli eller pasta.