- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 ½ dl pastavatten till såsen.
- Skala och finhacka gul lök, vitlök och dela tomaterna på mitten. Hetta upp lite krondillsolja i en stekpanna och stek lök, vitlök och tomater tills löken är mjuk.
- Rör ihop äggulor, vispgrädde, riven prästost, pastavatten och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan så länge.
- Häll av kräftstjärtarna och låt rinna av ordentligt.
- Häll av pastan och vänd ner i stekpannan tillsammans med babyspenat och häll sedan över blandningen med ägg. Rör på medelvärme tills allt är blandat ordentligt och pastan är riktigt krämig.
- Dra bort från värmen och vänd ner hackad färsk dill och kräftstjärtar. Ringla över krondillsolja, hackad dill och smaka av med salt och peppar. Servera direkt.

Krämig pasta med kräftor, svensk prästost, krondillsolja samt färsk dill
25 minuter
4 personer
Ingredienser

4 portioner bandpasta
2 burkar kräftstjärtar a´170 g avrunnen vikt
250 g små tomater
150 g vällagrad svenska prästost
1 ½ dl färsk hackad dill
1 ½ dl pastavatten
3 äggulor
1 gul lök
1 dl vispgrädde
65 g babyspenat
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar