Kokt lax och rotfrukter med smak av citron

Lax och rotfrukter är bra mat med mild smak. Prova att smaksätta med citron-, timjan- eller krondillsolja för mer smak och ett bra tillskott av bra fetter. Variera med olika sorters grönsaker som broccoli, blomkål, majs och ärtor. Servera i lagom stora bitar så att barnet själv kan plocka, mosa med gaffel eller mixa helt slät med stavmixer.

Frys in i små iskuber, burkar eller matlådor. Perfekt att plocka fram till både lunch och middag.

  1. Skala potatis, morot och palsternacka skär sedan ner i mindre bitar. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Låt sjuda på medelvärme.
  2. Dela laxen i mindre bitar. När potatisen nästan är klar, tillsätt lax, ärtor, persilja och dill i kastrull och låt sjuda på medelvärme ca 5 minuter eller tills laxen är klar.
  3. Häll av vattnet och ringla över citronolja.
  4. Servera direkt eller frys in.

Ingredienser

125 g lax
2 potatisar
1/2 morot
1/2 palsternacka
2 msk hackad persilja
1 msk hackad dill
1/2 dl gröna ärtor
1-2 msk citronolja Köp