Lax och rotfrukter är bra mat med mild smak. Prova att smaksätta med citron-, timjan- eller krondillsolja för mer smak och ett bra tillskott av bra fetter. Variera med olika sorters grönsaker som broccoli, blomkål, majs och ärtor. Servera i lagom stora bitar så att barnet själv kan plocka, mosa med gaffel eller mixa helt slät med stavmixer.
Frys in i små iskuber, burkar eller matlådor. Perfekt att plocka fram till både lunch och middag.
- Skala potatis, morot och palsternacka skär sedan ner i mindre bitar. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Låt sjuda på medelvärme.
- Dela laxen i mindre bitar. När potatisen nästan är klar, tillsätt lax, ärtor, persilja och dill i kastrull och låt sjuda på medelvärme ca 5 minuter eller tills laxen är klar.
- Häll av vattnet och ringla över citronolja.
- Servera direkt eller frys in.