Vegetarisk och glutenfri lasagne

4 personer

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Fräs butternutsquash, vitlök, lök, basilika, oregano, chili, paprika och selleri i timjanolja i en gryta, ca 5 minuter eller tills grönsakerna har fått en gyllene färg. Tillsätt tomaterna och och fräs ett par minuter. Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, vatten och buljong och låt puttra på medelvärme ca 25–30 minuter.

Stek under tiden squashskivorna i timjanolja tills de är gyllene på bägge sidor.

Fräs spenaten i smöret ett par minuter. Tillsätt Västerbottenost, philadelphiaost och linfrömjöl under omrörning. Låt såsen koka upp och ställ sedan åt sidan.

Varva tomatfyllningen med ostsåsen och de stekta squashskivorna i en ugnsfast form. Avsluta med att strö över mozzarella och rostade rapsfrö.

Gratinera i ugnen ca 20–-30 min. Servera med en grönsallad.

Ingredienser

4 msk timjanolja
½ eller ca 400 g butternutsquash i tärningar
2 vitlöksklyftor
1 hackad lök
1 bunt färsk basilika
½ hackad röd chili
200 g färska tomater
1 röd paprika i små tärningar
3 stjälkselleri i skivor
1 msk oregano
3 msk balsamvinäger
1 buljongtärning
1 dl vatten
100 g tomatpuré

Ostsås

65 g färsk spenat
10 g smör
65 g Västerbottenost
150 g philadelphiaost
2 msk linfrömjöl

Plattor

2 squash (zucchini) skivade på längden
Timjanolja till stekning

Topping

1 mozzarella
Rostade rapsfrö