Vegetarisk lasagne med keso och vitlöksolja

30 minuter

Lasagne är en perfekt rätt att gömma olika sorters grönsaker i som barnet i vanliga fall inte äter. Perfekt för att använda lite trötta och vissna grönsaker, rotfrukter eller örter. Riv, finhacka eller mixa helt slätt för extra känsliga barn.

Lasagne är enkelt att skära upp i små rutor och plasta för att sedan frysa in, perfekt att ta upp en liten bit när barnet ska äta lunch eller middag.

Passar hela familjen men uteslut saltet till barn under 1 år.

  1. Skala och riv gul lök och morot fint.
  2. Hetta upp lite vitlöksolja i en stekpanna och stek färs, lök och morot tills allt är mjukt.
  3. Tillsätt tomatpuré och oregano och fräs på lite till.
  4. Häll på krossade tomater och vatten och låt sjuda på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd sedan ner keso, dra bort från värmen.
  5. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsform med lite vitlöksolja.
  6. Varva såsen med lasagneplattor i ugnsformen och avsluta med att strö över riven ost.
  7. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och servera direkt eller frys in i mindre bitar.

Ingredienser

390 g finkrossade tomater
250 g keso
250 g vegetarisk färs gärna från svenskodlad färs från färsodlarna
2 dl vatten
200 g färska lasagneplattor
100 g riven ost
1 liten gul lök
1 morot
1 ½ msk tomatpuré
2 tsk torkad eller färsk oregano
2 msk vitlöksolja Köp