Vegansk hasselnötskaka

Botten: Mixa havregrynen till pulver. Blanda i resterande ingredienser mixa väl. Tryck ut ett jämnt lager i botten på formen.
Rosta 275 g hasselnötter.

Fyllning: Börja med att mixa den lilla mängden nötter grovt, ta åt sidan.
Mixa resterande ingredienser fint. Rör ner de grovt hackade nötterna. Fördela jämt och tryck ut i formen.

​Topping: Smält chokladen och blanda i kokosfettet, strö över resterande mängd nötter och rostade rapsfrön.

Ingredienser

Botten

55 g havregryn
80 g dadlar
20 g kokosolja
15 g kakao
1/4 tsk salt

Fyllning

68 g hasselnötter, grovt hackade
139 g hasselnötter, finmalet
20 g vitblommig rapsolja
105 g dadlar
0,5 st vaniljstång
1/4 tsk salt

Topping

100 g choklad mörk 70%
20 g kokosolja
68 g hasselnötter, grovt hackade
Rostade rapsfrön till dekoration