Svampkräm

Lägg den torkade svampen i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå ca 30-60 minuter och svälla.
Gör under tiden majonnäsen.

Sila bort vattnet och krama ur vattnet från svampen.
Hetta upp en stekpanna med vitlöksolja och stek svampen till all vätska försvunnit, var försiktig så det inte bränns.

Vispa Crème Fraichen till en tjock och luftig konsistens.

Blanda försiktigt ihop svamp och majonnäs. Vänd därefter försiktigt ner Crème Fraichen med en slickepott för att behålla luftigheten i krämen.

Servera och njut tillsammans med chips och/eller fröknäcke.

Ingredienser

Svampkräm

1 dl crème fraiche  
1 dl citronmajonnäs (egengjord eller köpt)
30 g torkad svamp (tex kantareller, trattkantareller eller Karl-Johan)
1 msk vitlöksolja Köp
Salt & peppar