Sommarkaka med vispad syrad grädde och basilikamarinerade jordgubbar

Botten
Blanda vitblommig rapsolja och socker tillsammans, addera äggen och blanda ytterligare en stund. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt i ägg- och sockerblandningen.

Myntasocker
Hacka mynta och mortla tillsammans med strösocker, låt torka på bakplåtspapper tills det är torrt.

Dekoration
Hacka jordgubbarna fint och blanda med basilikaoljan. Vispa den syrade grädden

Låt bottnen svalna. Fördela den syrade grädden över kakan, lägg på jordgubbhacket och dekorera med myntasockret.

Ingredienser

Botten

2,5 dl vetemjöl Köp
2,5 dl strösocker
1,5 dl vitblommig kallpressad rapsolja Köp
3 ägg
1 msk vaniljsocker Köp
1/2 tsk bakpulver

Topping

1 liter jordgubbar hackade
2 dl syrad grädde
2 msk basilikaolja Köp
2 msk myntasocker