Saftig chokladkaka med squash

35 minuter 24 personer

Saftig chokladkaka bakad med riven squash och vitblommig rapsolja. Toppas med en frosting med mörk choklad och citronolja.
24 bitar

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna med måtten 20cm x 30cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver, salt och kakao och vänd försiktigt ihop.
  4. Tillsätt riven squash, rostade rapsfrön och rapsolja i smeten och blanda till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter. Känn efter med en sticka, kakan ska vara helt torr i mitten. Ta ut och låt svalna helt.
  5. Frosting: Smält chokladen och låt svalna något. Vispa ihop alla ingredienser till en krämig frosting med elvisp. Bred ut över kakan, skär upp i rutor och servera.

Ingredienser

Kaka

4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
350 g riven squash
2 dl vitblommig rapsolja Köp
3 st ägg
1 dl rostade rapsfrön Köp
4 msk kakao av god kvalité
2 msk vaniljsocker Köp
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Frosting

4 dl florsocker
300 g färskost
75 g mjukt smör
1 msk vaniljsocker
100 g choklad 70 %
2 msk citronolja Alternativt 1 ½ tsk citronsaft Köp
2 msk kakao av god kvalité
1 nypa havssalt
2 msk rostade rapsfrön att strö över Köp