Röd pestokyckling

4 personer

Gör så här:

Börja med att mixa alla ingredienser till peston tills den är slät. Skölj och strimla purjolöken. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen i rapsolja tills den fått fin färg. Häll på pesto och grädde, sänk värmen så att det puttrar lite. Låt kycklingen bli färdig i såsen. Toppa gärna med färsk basilika, körsbärstomater i klyftor och torrostade pinjenötter. Servera med en blandad sallad och klyftpotatis.

Ingredienser

Tomatpesto, egengjord eller en burk färdigköpt
15 cm purjolök
600 g kyckling
Kallpressad neutral rapsolja Köp
0,5–1 dl grädde
Salt och peppar

Egengjord pesto

155 g soltorkade tomater (häll av oljan)
1 dl riven ost
1 dl solrosfrö
1–1,5 dl basilikaolja Köp
Svartpeppar