Med en fräsch smak av rabarber är denna goda kaka perfekt dessert till vårens fester. Enkel att förbereda och kan serveras tillsammans med en klick grädde vaniljsås eller glass.
- Smörj en rund form med måttet 24 cm med olja.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt rapsolja.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt med elvisp.
- Mortla kardemumma kärnor och vänd ner i smeten tillsammans med vetemjöl, bakpulver och en nypa salt. Vänd ihop och tillsätt till sist mjölk och rör till en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen.
- Skiva rabarbern i cirka 1 cm tjocka skivor och strö över 1 ½ msk strösocker och 1 ½ msk potatismjöl. Strö ut rabarbern över kakan och avsluta med att strö över rostade rapsfrön.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 60 minuter på 175 grader, håll koll, kakan ska vara helt torr i mitten.
- Låt kakan svalna något, vid servering pudra gärna över lite florsocker och servera med en klick grädde eller vaniljsås