Potatis- & morotspaj

Pajdeg
Rör ihop alla ingredienser till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga med gaffel. Låt sedan vila i kyl ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet på 175 grader i ca 10 min.

Fyllning
Skiva potatis i bitar och morötter i slantar och koka i ca 10 minuter. Lägg potatisbitarna och morotsslantarna snyggt i pajskalet. Riv osten och strö ut jämt. Blanda mjölk och ägg, salta och peppra efter tycke och smak. Häll på äggstanning i pajformen. Grädda pajen på 175 grader i ca 20–30 minuter.

Ingredienser

Pajdeg

4,7 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl kallpressad rapsolja
1 dl kallt vatten
1 tsk salt

Fyllning

5 st kokta potatisar
3 kokta morötter
100 g lagrad ost
2 ägg
2 dl mjölk
Salt & peppar