Pizza

En god, snabbakad pizza som passar perfekt till fredagsmyset. Med bakpulver i degen behövs ingen jäsning och med väl valda råvaror behövs ingen tillredd tomatsås. Välj gärna osten med omsorg!

2 mindre pizzor

Gör så här:

Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vatten och rapsolja och arbeta samman till en deg. Kavla genast ut på lätt mjölad plåt. Bred på de krossade tomaterna och riv över lagrad ost och mozzarella. Toppa med något av förslagen ovan eller efter eget tycke och smak. Grädda pizzorna i ugnen i 250 graders värme tills de fått fin färg, ca 5–7 min. Lägg gärna på en del av ingredienserna efter du gräddat botten med tomatsås och ost. Ringla basilikaolja över pizzorna och njut genast!

Ingredienser

Deg

5 dl vetemjöl Köp
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
0,5 dl kallpressad neutral rapsolja Köp

Topping

1 burk krossade tomater av god kvalité
125 g mozzarellaost
2 dl riven, vällagrad prästost eller om du har någon annan överbliven snutt ost kvar i kylen
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
100 g spickeskinka eller motsvarande mängd salami (eller resterna av julskinka, varmrökt lax, skivade prinskorvar, ugnsbakad skivad kålrot eller grönkål) eller ugnsrostade grönsaker för en vegetarisk variant)
Späda blad, t ex ruccola eller babyspenat
Basilikaolja att ringla över Köp