Picklade grönsaker i äppelcidervinäger

15 minuter

Picklade grönsaker är ett gott tillbehör till både fisk, fågel och kött. Passar perfekt till hamburgare, grillat, pulled pork och som ett gott tillbehör på buffén. Det är även ett bra sätt att ta till vara på råvaror i säsong och kunna njuta av det längre fram. Tänk på att använda väl rengjorda burka och tvätta grönsakerna noga så håller de längre.
1 burk

  1. Skala morot och dela i mindre bitar. Dela blomkål och broccoli i små buketter.
  2. Koka upp grönsakerna och låt koka ett par minuter bara så att grönsakerna blir lite mjuka, häll av vattnet och låt svalna. Lägg upp grönsakerna i väl rengjorda glasburkar.
  3. Koka upp äppelcidervinäger, vatten, strösocker, rostade rapsfrön och salt. Häll sedan över grönsakerna.
  4. Låt gärna stå ett par dagar före servering. Förvara mörkt och svalt.

Ingredienser

3 dl vatten
3 dl äppelcidervinäger Köp
300 g morot
300 g blomkål
300 g broccoli
1 ½ dl strösocker
½ dl rostade rapsfrön Köp
½ tsk salt