Maräng
Vispa äggvitan till ett hårt skum, vispa inte för hårt. Vi vill ha de små bubblorna. Vispa i sockret, lite i taget. Tillsätt äppelcidervinägern och Maizenan, vispa noggrant. Spritsa eller klicka ut marängen på en plåt med bakplåtspapper och gör en liten grop i mitten. Värm ugnen till 170 grader, sätt in plåten och sänk till 120 grader, grädda i ca 40-45 min. stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i 10 min på eftervärme.
Passionscurd
Koka upp strösocker, smör, vitblommig rapsolja, passionspuré, vatten och citronsaft. Mixa ihop ägg, äggula och Maizena. Häll uppkoket över äggen, sen häll tillbaka i grytan. Värm under konstant omrörning tills dess att curden är 83 grader. Mixa och sila, lägg i spritspåse och kyl.
Vispa grädde och dekorera med passionscurden och citronmeliss.