Mazarinpaj med vispad vaniljpannacotta och citronmarinerad rabarber

Botten:

Blanda smör, florsocker, mandelmjöl, vetemjöl och salt i en skål. Bearbeta degen till ett grynigt mjöl. Tillsätt ägg och blanda tills degen blivit en boll. Kyl i 30 min.

Mazarinmassa:

Arbeta ihop mandelmassa och smör tills alla klumpar försvinner, gärna i en bakmaskin . Tillsätt äggen, lite i taget. Tillsätt citronolja och kardemumma, blanda ihop.

Kalva ut degen och fodra en form, fördela mazarinmassan i ett jämt lager. Baka av i mitten av ugnen i ca 40 min på 175 grader. Akta så den inte bränns vid.

Vaniljpannacotta:

Lägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Låt gräddblandningen svalna något, blanda sedan med gelatinet. Låt stelna i kylen i ett dygn. Vispa försiktigt upp pannacottan och spritsa på kakan.

Marinerade rabarber:

Koka upp allt och lägg i rabarberna minst i ett dygn.

Ingredienser

Botten

110 g vetemjöl (2dl)
90 g florsocker (1 ½ dl)
60 g smör
30 g mandelmjöl (1dl)
25 g ägg (ett halvt)
1 nypa salt

Mazarinmassa

500 g mandelmassa
250 g smör
250 g ägg ( 5st )
20 g citronolja ( 2 msk )
2 g kardemumma ( 1 tsk )

Vaniljpannacotta

500 g grädde
100 g socker (1 dl)
4 st gelatinblad
½ vaniljstång

Marinerade rabarber

150 g rabarber
100 g socker (1 dl )
100 g vatten (1 dl )
30 g citronolja (3 msk) Köp
½ vaniljstång