Marinerad lax med svampsås och ingefära

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till marinaden. Dela lax filen i kuber och kör dessa i ugnen på 200 gr 5-10 min. Lägg laxen i marinaden några timmar gärna i en trång burk.

Skala morötterna och gurkan. Dela och kärna ur gurkan med en sked. Skär ut långa strimlor med potatisskalare, kok upp lättsaltat vatten och koka morotsstrimlorna 1 ½ min och skölj sedan de under kallt vatten.
Ta ut laxen ur marinaden. Vispa ner majsstärkelsen i marinaden, koka upp. Lägg upp laxen och grönsakerna på ett fat, sked över såsen på laxen och strö över rostade rapsfrön.

Ingredienser

400 gram laxfile
1 msk chiliolja Köp
1 msk vitlöksolja Köp
1 ½ tsk majsstärkelse
1 gurka
5 morötter

Marinad

1 ½ dl svampsås Köp
3 msk rapshonung Köp
1-2 msk färsk ingefära
1 msk färsk chili, hackad

Till servering

Rostade rapsfrö Köp