Krispiga fisknuggets med blomkålsmos och krondillsolja

30 minuter

Perfekt sätt att få barn att äta fisk är att panera och steka riktigt krispigt. Även lätt för barnen att själv plocka och doppa i både mos och sås.

  1. Skala potatis och dela i mindre bitar. Dela blomkålen i mindre buketter och lägg i en kastrull tillsammans med potatis. Koka mjukt. Mosa med en gaffel och smaksätt med krondillsolja och krydda med salt och peppar efter smak.
  2. Lägg torsk, maizena, krondillsolja, salt och peppar i en matberedare och mixa till en slät massa.
  3. Förbered en skål med ströbröd blandat med rostade rapsfrön.
  4. Forma fiskfärsen till små bitar med fuktiga händer och vänd i ströbröd.
  5. Stek sedan frasiga i rikligt med olja tills de får fin färg.
  6. Servera med blomkålsmos, sås och gröna ärtor.

Ingredienser

Fisknuggets

400 g torsk
200 g färska lasagneplattor
½ dl majsmjöl/ maizena
1 dl ströbröd
2 msk krondillsolja Köp
2 msk rostade rapsfrön
Rapsolja att steka i Köp
Svartpeppar
Salt (undvik salt till barn under 1 år)

Blomkålsmos

250 g mjölig potatis
250 g blomkål
2 msk krondillsolja Köp
Salt (undvik salt till barn under 1 år)

Till servering

Gräddfil med krondillsolja samt färsk dill
Gröna ärtor