Grillsmör X5

Gör så här:

Grillsmör 1:

Sjud löken tillsammans med vin och vinäger tills all vätska kokat in. Låt svalna.
Vispa ihop med smör i en bunke. Salta och peppra.
Forma till en rulle och svep in i plastfolie. Lägg i frysen till serveringsdags.

Grillsmör 2:

Rör ihop rumsvarmt smör, ramslöksolja och hackat persilja i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
Forma till en rulle och svep in i plastfolie. Lägg i frysen till serveringsdags.

Grillsmör 3:

Rör ihop rumsvarmt smör, timjanolja, curry och Sambal Oelek i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma till en rulle och svep in i plastfolie. Lägg i frysen till serveringsdags.

Grillsmör 4:

Rör ihop rumsvarmt smör, basilikaolja, hackad soltorkad tomat och riven ost i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma till en rulle och svep in i plastfolie. Lägg i frysen till serveringsdags.

Grillsmör 5:

Rör ihop rumsvarmt smör, krondillsolja, riven pepparrot och 1 msk citronzest i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma till en rulle och svep in i plastfolie. Lägg i frysen till serveringsdags.

Ingredienser

Grillsmör 1

100 g smör
4 msk vitlöksolja Köp
½ hackad rödlök
1 msk hallonäppelcidervinäger
2 msk rödvin
Salt och peppar

Grillsmör 2

100 g smör
4 msk ramslöksolja Köp
En bunt finhackad persilja
Salt och peppar

Grillsmör 3

100 g smör
4 msk timjanolja
2 msk curry
1 tsk Sambal Oelek
Salt och peppar

Grillsmör 4

100 g smör
4 msk basilikaolja
100 g hackad soltorkad tomat
40 g riven parmesanost eller Västerbottenost
Salt och peppar

Grillsmör 5

100 g smör
4 msk krondillsolja
2 msk riven pepparrot
1 msk citronzest
Salt och peppar