Glutenfri skördepaj med squash, morötter, kål, knipplök och tomat

8 personer
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä botten av en springform med bakplåtspapper i botten.
  2. Skölj kikärtorna och låt rinna av ordentligt. Mixa kikärtorna tillsammans med olja, majsmjöl och salt till en slät formbar smet. Tryck ut smeten i formen, tillsätt eventuellt lite mer majsmjöl.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
  4. Skala morötter och skiva ner i mindre bitar, dela även squash i mindre bitar och strimla knipplök fint.
  5. Hetta upp både vitlöksolja och basilikaolja i en stekpanna och fräs grönsakerna tills de mjuknat lite. Krydda med salt och peppar.
  6. Vänd ner tomater och spenat och fräs på ett par minuter till.
  7. Lägg fyllningen i pajskalet och strö över riven ost.
  8. Vispa ihop äggstanningen för hand och krydda med salt och peppar. Häll över pajen.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, pajen ska vara gyllenbrun och äggstanningen ska vara fast.
  10. Servera ljummen gärna tillsammans med färsk basilika och sallad.
    Dryckestips: Franka Nordic Spritz från Franka Drinks

Ingredienser

Pajdeg

2 förp kikärtor á 380 g (avrunnen vikt 230 g)
3 msk rapsolja Köp
3 msk majsmjöl
Salt

Fyllning

4 st morötter
1 squash (ca 350 g)
2 st knipplök
250 g blandade tomater
150 g vällagrad ost
100 g spenat
2 msk rapsolja med vitlök Köp
2 msk rapsolja med basilika Köp

Äggstanning

3 st ägg
1 ½ dl mjölk
2 msk rapsolja med basilika Köp
Salt
Peppar