- Sätt ugnen på 200 grader. Klä botten av en springform med bakplåtspapper i botten.
- Skölj kikärtorna och låt rinna av ordentligt. Mixa kikärtorna tillsammans med olja, majsmjöl och salt till en slät formbar smet. Tryck ut smeten i formen, tillsätt eventuellt lite mer majsmjöl.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Skala morötter och skiva ner i mindre bitar, dela även squash i mindre bitar och strimla knipplök fint.
- Hetta upp både vitlöksolja och basilikaolja i en stekpanna och fräs grönsakerna tills de mjuknat lite. Krydda med salt och peppar.
- Vänd ner tomater och spenat och fräs på ett par minuter till.
- Lägg fyllningen i pajskalet och strö över riven ost.
- Vispa ihop äggstanningen för hand och krydda med salt och peppar. Häll över pajen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, pajen ska vara gyllenbrun och äggstanningen ska vara fast.
- Servera ljummen gärna tillsammans med färsk basilika och sallad.
Dryckestips: Franka Nordic Spritz från Franka Drinks
Glutenfri skördepaj med squash, morötter, kål, knipplök och tomat
8 personer
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning
4 st morötter
1 squash (ca 350 g)
2 st knipplök
250 g blandade tomater
150 g vällagrad ost
100 g spenat