En ljuvlig, ljummen ugnsrostad potatissallad smaksatt med krondillsolja och hallonäppelcidervinäger. Utanför säsong går det lika bra med små potatisar istället för färskpotatis.
1. Sätt ugnen på 210 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Tvätta och dela potatisen på mitten och lägg på plåten. Ringla över krondillsolja, krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills den är mjuk och har fått fin färg.
3. Skala och strimla rödlöken och hacka gräslöken. Skölj sockerärtor och rädisor och dela i mindre bitar.
4. Rör ihop krondillsolja, hallonäppelcidervinäger, honung, salt och peppar i en stor skål.
5. Vänd ihop den ugnsrostade potatisen, grönsaker, rucola och dressing i en stor skål precis innan servering. Blanda ordentligt. Toppa med rostade rapsfrön och servera ljummen.