Bivaxduk

  1. Klipp ut tygbitar i den storlek och form du vill ha. Det finns många olika storlekar. De vi säljer är 20×20 cm, 30×30 cm eller 40×40 cm. Det går även utmärkt att göra dem runda.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en strykbräda eller en handduk på bordet.
  3. Strö över små bitar av bivax, riv gärna på ett rivjärn om du har en större bit bivax, lägg ett tjockt lager.
  4. Droppa över rapsoljan, det går åt 5-10 droppar per kvadratdecimeter.
  5. Lägg över ett bakplåtspapper och stryk med hög värme tills vaxet smält och fördelat sig jämt över tygbiten. Ta bort bakplåtspappret innan bivaxet hinner stelna igen och skaka lite lätt i luften tills den stelnar till. Låt sedan svalna på exempelvis en kall plåt med ett bakplåtspapper under.
  6. Forma sedan bivaxduken runt exempelvis en skål, värmen från dina händer gör att bivaxduken blir följsam.

Ingredienser

Bomullstyg i olika fina mönster
Kallpressad rapsolja Köp
Bivax i bit eller i småbitar
Rivjärn för att riva bivaxet
Bakplåtspapper
Sax
Strykjärn