Viltskavsgryta med smak av vitlök och timjan. Serveras med vitlöksrostad klyftpotatis och lingon.
- Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Dela potatisen i klyftor och lägg ut på plåten. Ringla över rikligt med vitlöksolja och krydda med salt och peppar. Strö gärna över lite rostade rapsfrön. Ugnsrosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Skala och strimla gul lök och skiva svampen i skivor.
- Hetta upp en stekpanna med vitlöksolja och stek renskavet i omgångar tills köttet fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt lite mer olja i stekpannan och fräs på lök och svamp tills de är mjukt och fått lite yta.
- Häll tillbaka renskavet i stekpannan tillsammans med lök och svamp och tillsätt svampsås, torkad timjan, strösocker, mörk soja, koncentrerad fond och vatten. Låt sjuda på medelvärme i cirka 10 minuter.
- Tillsätt vispgrädde och låt sjuda ca 10 minuter till. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt såsen för en tjockare konsistens.
- Servera vitskavsgrytan med vitlöksrostad klyftpotatis, lingon och hackad persilja.