Semlor

20 personer
  1. Blanda jäst och mjölk, socker, vetemjöl, salt, rapsolja, ägg och kardemumma. Kör i degblandare i ca 20 minuter och låt degen vila i 10 minuter. Rulla bullar i önskad storlek. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 60 minuter. Baka i 200 grader, ca 5 minuter, beroende på storlek. Låt bullarna svalna.
  2. Rosta mandeln ca 10 minuter i 175 grader. Hacka den rostade mandeln, blanda med mandelmassa, vaniljsocker, rapsfrö och ev. citronskal och lite mjölk till önskad konsistens.
  3. Vispa grädden. Skär av locket på bullen, fyll med mandelfyllning och grädde. Sätt på locket och pudra över lite florsocker.

Ingredienser

Deg

8,5 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk
¾ dl kallpressad rapsolja Köp
¾ dl socker
1 ägg
25 g jäst
Ev. 1,5 tsk kardemumma
1 krm salt

Fyllning

300 g mandelmassa
1 dl rostade mandlar
2 tsk vaniljsocker Köp
Ev. skal av ½ citron
Rostade rapsfrö Köp
5 dl grädde