Rabarberkompott
Finhacka rabarbern och skapa ur vaniljfröna. Blanda i socker och citronolja.
Koka upp till önskad konsistens. Låt svalna i kylen.
Vaniljkräm
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Vispa upp socker, ägg, vaniljfrön och majsstärkelse i en kastrull.
Riv citronskalet fint och blanda ner. Tillsätt mjölk, rör runt och koka försiktigt upp under omrörning. Låt småkoka under omrörning till krämen tjocknar.
Häll över krämen i annan skål och låt svalna i kylskåp.
Vispa upp vispgrädde och vänd ner i krämen när den är sval.
Rostad vitchoklad
Lägg på en plåt med bakplåtspapper, rosta i ugnen 175 grader 10 min.
Varva kompott med vaniljkräm och toppa med rostad vit choklad och gärna med en ätbar dekoration som Oxalis, citronmeliss, blommor eller annat trevligt.