Rabarberdessert

Rabarberkompott
Finhacka rabarbern och skapa ur vaniljfröna. Blanda i socker och citronolja.
Koka upp till önskad konsistens. Låt svalna i kylen.

Vaniljkräm
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Vispa upp socker, ägg, vaniljfrön och majsstärkelse i en kastrull.
Riv citronskalet fint och blanda ner. Tillsätt mjölk, rör runt och koka försiktigt upp under omrörning. Låt småkoka under omrörning till krämen tjocknar.
Häll över krämen i annan skål och låt svalna i kylskåp.
Vispa upp vispgrädde och vänd ner i krämen när den är sval.

Rostad vitchoklad
Lägg på en plåt med bakplåtspapper, rosta i ugnen 175 grader 10 min.

Varva kompott med vaniljkräm och toppa med rostad vit choklad och gärna med en ätbar dekoration som Oxalis, citronmeliss, blommor eller annat trevligt.

Ingredienser

Rabarberkompott

250 g röda rabarber
1,4 dl strösocker
0,3 dl citronolja Köp
½ vaniljstång (urskrapad)

Vaniljkräm

3,5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl strösocker
0,3 dl majsstärkelse
½ citron
1 vaniljstång

Rostad vit choklad

100 g vit choklad