Kryddig morotssoppa

4 personer

En god och smakrik vardagssoppa.

Gör så här:

Mjukstek lök och ingefära i rapsolja tills löken blir lite glansig. Häll på vinäger och låt koka in. Häll de hackade morötterna samt kryddor och buljong i grytan, rör runt och häll på vatten. Låt koka tills morötterna är mjuka. Mixa soppan slät. Salta och peppra efter smak. Späd med mer vatten, mjölk eller grädde om soppan blir för tjock.

Servera soppan, gärna toppad med lite rostade rapsfrö och en klick tjock yoghurt.

Dryckestips: Nils Oscar Påsköl (alkoholfri 0,4%)

Ingredienser

1 gul lök (finhackad)
1 msk vitlöksolja Köp
2 tsk äppelcidervinäger Köp
3 cm ingefära (finhackad)
600 g morötter (skalade och hackade)
Ca 1 krm sambal oelek, beroende på smak
1,5 tsk spiskummin
1 msk grönsaksbuljongpulver eller 1 buljongtärning
1 l vatten
Salt och peppar
Ev. mjölk eller grädde