Perfekt om du inte kan eller vill baka på smör. Receptet ger många rutor perfekt till större kalas eller att frysa in.
- Lägg jäst, mjölk, strösocker, vitblommig rapsolja, kardemumma i en bakmaskin och kör tills allt har blandat sig ordentligt. Tillsätt sedan salt.
- Tillsätt hälften av vetemjölet och tillsätt sedan lite i taget tills degen går ihop och släpper från kanterna. Knåda degen i maskin i ca 10–15 minuter.
- Rör ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål, ställ åt sidan så länge.
- Klä en långpanna 30 cm x 40 cm med bakplåtspapper.
- Häll ut degen på en mjölat bakbord och kavla ut till en stor rektangel, ca 3 gånger så stor som långpannan. Fördela 1/3 av fyllningen på 1/3 av degen och vik ihop. Fördela 1/3 till av fyllningen på degen och vik ihop så det blir ett tre slag.
- Lägg över degen på plåten och tryck ut så degen täcker hela långpannan. Fördela resten av fyllningen uppe på och tryck sedan ner fingrarna i degen så det bildas små gropar.
- Täck med plastfolie och låt sedan jäsa i kylen över natten eller minst 8 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Ta ut plåten från kylen och ta bort plasten. Tryck ner fingrarna igen i degen så det bildas fler gropar. Strö över lite rostade rapsfrön.
- Baka sedan i mitten av ugnen i ca 30–40 minuter, håll koll så att den inte bränns. Känn med en sticka i mitten. Degen ska vara färdigbakad och inte kladdig. Lås svalna något innan kakan skärs upp i rutor.