Honungspannkakor med kanelstekta äpplen och färskostkräm

Goda pannkakor smaksatta med citronolja och sötade med honung. Serveras med varma äpple eller sylt och grädde.

12st pannkakor

  1. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en slät smet. Vispa ner ägg, honung och citronolja.
  2. Stek pannkakorna i en stekpanna på medelvärme i citronolja.
  3. Skiva äpplena och stek i en stekpanna tillsammans med både honung och kanel på medelvärme tills äpplena blir lite mjuka.
  4. Vispa ihop färskost, vispgrädde och vaniljsocker krämigt med elvisp.
  5. Servera gärna både pannkakor och äpplen ljumna.

Dryckestips: Paradismust, Björn Ranelid, Kiviks musteri Björn Ranelid Paradismust Äppelmust

Ingredienser

Pannkakor (12 st)

2 ½ dl mjölk
2 ½ dl mjöl Köp
1 ägg
2 msk honung Köp
2 msk rapsolja med citron Köp
2 tsk bakpulver
½ krm salt
Rapsolja med citron till stekning Köp

Kanelstekta äpplen

3 st äpplen
½ dl honung Köp
1 msk kanel

Färskostkräm

200 g färskost
1 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker